Valpar 

Vi har valpar! Valparna (2 tikar och 5 hanar) föddes den 2 februari och är e. Macita's Autumn Breeze u. SEVCh Huset Elliots Foliokus. Båda föräldrarna är friska och sunda med ett trevligt temperament. Beräknat index för höfter och armbågar ligger på 105 för båda, beräknad inavelsgrad 0,8 %. Valparna kommer inte att kunna utveckla sjukdomarna EIC, CNM eller den vanligaste formen av prcd-PRA tack vare gentestade föräldrar.

Tiken, "Ahimsa", är en egenuppfödd tik som jag har möjlighet att låna till den här kullen. Hon är en liten tik med trevlig exteriör, utställd en gång med excellent och klassvinst i juniorklass, är viltspårchampion och används i praktiskt eftersök samt har gjort ett fint bph där hon visar på stor nyfikenhet och lekfullhet. Hon är kullsyster till vår egen Bus och kommer ur en kull på 8 individer, där alla är friröntgade fram och bak. Ahimsa har HD grad A, armbågar ua och var fri vid ögonlysning i maj 2018.

Hanen, "Brasse", är en ung och väldigt trevlig hane med en tydlig av- och påknapp. Han har HD grad A, armbågar ua och är fri vid ögonlysning i juni 2017. Han har en kull på 9 valpar, de blev ett år hösten 2018 och fyra har hunnit röntgas med fria höfter och armbågar. Brasse är utställd med CK och har en 2:a öppen klass viltspår. Med Brasse får jag in flera hundar i stamtavlan som jag länge tittat på men kanske inte kunnat använda av olika anledningar, varför detta är en kombination som jag verkligen ser fram emot.

Alla valpar är nu tingade!

Vill du veta mer? Kontakta Marie på 070-5444147 eller marie(snabela)huset-elliot.com

SEVCH Huset Elliots Filiokus (e. Mysis Tempo Vivo u. LPI LPII SEVCh Huset Elliots Pi).

Macita's Autumn Breeze (e. NordJV-11 Destiny's TellmenothingIdon'tknow u. SEVCh SEU(u)Ch RLDN RLDF LD Startklass Macita'sThunder Elve)

 Sidan uppdaterad 190320 av Marie von Heijne