Hundar vi minns

LP1 SVCh Karlsängens Fund of Experience, "Elliot "

9/1-1991  --  6/5-2002

svart hanhund, höfter och armbågar u a, ögon u a vid lysning

Vår första labrador, oändligt saknad. Min skugga, min läromästare, mitt allt. En fantastisk hund på många sätt, bättre än vad jag kanske förstod då. Vänlig mot allt och alla, såväl 2- som 4-benta. En sann labrador som fått ge namn åt uppfödningen.

LPI SVCh Ormrot's Elvira

27/1-1994 -- 27/5-2003

svart tik, höfter utm, armbågar ua, öp katarakt vid sista ögonlysningen

Vår stamtik, en liten pärla vi aldrig glömmer. Husses flicka, för honom var hon beredd att göra allt. En liten arbetsmyra, en underbar jakthund och en fantastisk avelstik.

Huset Elliots Virus

13/1-2006 -- 13/11-2006

svart hane

Min lille prins som fick ett alldeles för kort liv. En svår knäskada gjorde att Virus fick sluta sina dagar, ett liv i koppel är inte ett liv för en ung labrador.

LPI LPII SVCh Huset Elliots Maxima

19/7-1998 -- 8/9-2007

svart tik, höfter och armbågar ua, ögon ua vid sista ögonlysningen

Min underbara lilla hund, min arbetsmyra och följeslagare. Maxi älskade att jobba och gjorde det med fart och finess, och understundom med en smula (o)ljud. En fantastisk hund på många sätt, inte minst som avelstik. Pigg och alert in i det sista, hon lämnade oss praktiskt taget mitt i steget. Saknaden efter henne är så stor, så stor. 

Huset Elliots Tittut

13/12-2001 -- 18/7-2011

svart tik, höfter AB och armbågar ua, ögon bakre polär katarakt

Vår stora, stolta dam, tillika husses jaktkompis, har lämnat oss. Tutan var den snällaste hund man kan tänka sig, tåligt fann hon sig i det mesta utan protester. I sin ungdom var hon en stark arbetshund och sedermera flockens okrönta drottning. Ett liv kantat av sjukdom fick till sist ta sin ände.

 

SVCh LPI Huset Elliots Visa

13/11-2004 -- 5/1 2017

svart tik, höfter A, armbågar ua, ögon ua vid sista ögonlysningen

Min följeslagare i alla lägen, den vänligaste av alla hundar jag har ägt. "Viftar sig ur position" stod det att läsa i lydnadskritiken och viftade gjorde hon, ständigt och jämnt. En fenomenal spårhund, en underbar jaktkompis till husse och en suverän avelstik som tidigt försökte visa sina avkommor att pinnar, det är grejer det.

Huset Elliots Dynamit-Doris

28/5-2013 -- 3/12-2016

trefärgad tik, knän, ögon och hjärta ua

Doris lämnade oss hastigt i sviterna efter en magoperation. Plötsligt och oväntat tuggade hon på hundsängen och svalde en bit textil som fastnade. Hon klarade operationen men dog på natten efteråt. Chocken och saknaden var så stor, så stor. Min prinsessa, min kuddvärmare, min alldeles galna och knasiga lilla hund. Så älskad, så saknad.

LPI RLDN RLDF Gråsidingens Idefix

29/12-2004 -- 13/12-2017

blenheimhane, knän, ögon ua, hjärta ua vid 7 år och 9 månaders ålder, MR-skannad A

Stinas första hund, en helt otrolig liten kille som tog oss med storm. Så många upplevelser och erfarenheter han bjöd oss på! Hans insats när hans matte blev sjuk var heroisk, vi är innerligt tacksamma för allt han gjort för oss. En alldeles fantastisk liten kille, en once in a lifetime-dog. Han lever vidare i sina barn och barnbarn men originalet fattas oss, en korsbandsskada ändade hans liv vid nära 13 års ålder.

 

LPI Gråsidingens May

19/3-2007 -- 20/2-2019

trefärgad tik, knän och ögon ua, biljud på hjärtat konstaterat vid 7 år.

Stinas andra hund, en arbetsmyra av rang. Det visar också hennes meritlista, Maya hade meriter inom utställning, agility, viltspår och lydnad. Maya var också mamma till våra två cavalierkullar inom kenneln och har stått för fostran av ett antal labradorkullar här hemma. Av henne fick de lära sig vett och etikett, men också leka lekar om de skötte sig rätt. Till sist orkaed inte hennes hjärta med längre utan hon lämnade oss, nästan 12 år gammal.

RLDN RLDF Huset Elliots Mini-Me

6/9-2011 -- 15/6-2020

trefärgad hane, knän och ögon ua, biljud på hjärtat konstaterat vid 8 år och 5 månader.

Morris var vår första egenuppfödda Cavalier och blev Maries följeslagare och skugga. Morris gjorde nästan vad som helst för en godis och tränade gärna både rallylydnad och vanlig lydnad, förutom apportering. Att ta föremål i munnen var något han inte alls förstod vitsen med. I unga dagar gjorde han också några agilitylopp med Stina som handler. En mjuk och lite ängslig kille som tyvärr levde ett liv kantat av sjukdomar. Till sist gick det inte längre och han fick slippa lidandet. Sov i ro, älskade lille hund!

 

Sidan ändrad 2020-06-24 av Marie von Heijne